Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Сарадња у локалној средини

osmbanner1

Сарадња вртића "Веверица" и Центра за основну полицијску обуку

Саобраћајно васпитање предшколске деце  је од  изузетног значаја због припремања деце за живот. Циљ саобраћајних активности које се реализују у   вртићу ''Веверица''  је да се код деце формирају основни појмови, знања  и  вештине потребни за сигурније и безбедније учествовање у саобраћају као и стицање неопходног практичног искуства у практичним ситуацијама. 

  Вртић ''Веверица'' већ другу годину сарађује са Центром за основну полицијску обуку који се налази у Сремској Каменици. Сарадња је започета са жељом да се саобраћајне активности унапреде  тако што ће деца предшколског узраста упознати   знимање полицајца – саобраћајца, кроз посету професора и полазника вртићу, као и посетом деце Центру.
Професори и полазници Центра су посетили вртић ''Веверица'' 30.03.2016. Боравили су у две припремне групе код васпитача Драгане Влаховић, Видосаве Аврамовић, Марије Крњетин и Монике Ђурђев.   Разговарали су са децом о различитим саобраћајним ситуацијма, саобраћајним знацима који су важни за децу овог узраста и које они свакако треба да познају, као и ситуацијама које, потенцијално могу бити опасне (играње на коловозу, између паркираних аутомобила, истрчавање  на пут, прелазак коловоза на црвено...). Деца су уживала у друштву полицајаца и постављала су им бројна питања.

Saobracaj1SmallSaobracaj2SmallSaobracaj3 Smallsaobracaj4 Small06.04.2016.   припремне групе су посетиле Центар, однели су им на поклон албум са својим ликовним радовима и бојанке са саобраћајним ситуацијама. Полицајци и полазници су дочекали малишане са осмехом добродошлице и показали су им своје учионице у којима уче, као и спортску халу у којој вежбају. Деци је пријала и шетња по прекрасном парку који окружује центар, а имали су прилику да виде и патролне псе приликом тренинга, што им је било посебно занимљиво.

saobracaj10SmallSaobracaj5 Smallsaobracaj6 Smallsaobracaj7 Smallsaobracaj8 Smallsaobracaj9 SmallЖељка Милановић

Овде можете преузети документацију за упис.

Упис - документација

Јавне набавке

Преузмите документацију за јавне набавке. Конкурсна документација...

Јавне набавке

Ликовна радионица

Инструктивни рад са васпитачима у Радионици на неговању визуелног мишљења реализује се и кроз личну праксу самих васпитача

Ликовна радионица

Од 01.09.2019. године Предшколска установа "Радосно детињство" Нови Сад примењује Основе програма предшколског васпитања и образовања у свим васпитним групама, а на основу Правилника о основама програма предшколског васпитања и образовања ("Сл.гласник РС" - Просветни гласник, бр. 16/2018 од 17.09.2018. године).

Године узлета

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава

Палчица - Сликовница Предшколске установе Радосно детињство на београдском сајму књига.

Сликовница Палчица