Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Сарадња у локалној средини

osmbanner1

Свечано отварање изложбе "Одрастање уз уметност"

 Plakat Odrastanje uz umetnost Medium


Изложба
ОДРАСТАЊЕ УЗ УМЕТНОСТ
Десет година сарадње Галерије Матице српске и Предшколске установе
„Радосно детињство“ на едукативним програмима за децу
19. јануар – 3. фебруар 2017. године
Дворац Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад

 

Драги васпитачи, родитељи и децо,

Позивамо Вас у четвртак, 19. јануара 2017. године у 18.00 сати у дворац Еђшег на свечано отворање изложба Одрастање уз уметност коју Галерија Матице српске и Предшколска установа „Радосно детињство“ организују поводом малог јубилеја – десет година сарадње на едукативним програмима за децу.
На отварању изложбе ће говорити представници Галерије Матице српске, Предшколске установе као и Града Новог Сада, а потом ће наступити дечји хор „Калимеро“. Након отварања биће организована креативна радионица Очи отвори, слику створи на којој ће деца имати прилику да посматрајући изложене дечје радове откривају занимљиве детаље и користе их као инспирацију за свој ликовни рад.  

Десетогодишњицу сарадње ПУ „Радосно детињство“ и Галерије Матице српске и дружења са малишанима из новосадских вртића прослављамо ретроспективном изложбом дечјих радова насталих на едукативним програмима у Галерији и Предшколској установи. Током десет година, у осам едукативних програма, преко четрдесет хиљада малишана се упознало са националном уметношћу и створило многобројне ликовне радове као одразе њиховог доживљаја Галерије и њене колекције. Избор дечјих радова је изложен тематски и хронолошки уз описе програма у оквиру којих су настајали, са музејског и ликовног аспекта, као и видео приказом дружења у Галерији. Изложбу прати и публикација са приказом и анализом свих реализованих едукативних програма, искуствима и занимљивостима кустоса, ликовних педагога, педагога, васпитача и деце који су учествовали у програмима, као и репродукцијама дечјих радова.
    
Током трајања изложбе у простору дворца Еђшег биће организован актуелни едукативни програм за васпитаче и децу Уметнички времеплов. Личности и догађаји на уметничким делима Галерије Матице српске на којем ће малишани моћи да се упознају са значајним херојима и хероинама наше прошлости путем уметничких дела Галерије Матице српске. Кроз програм их воде кустоси Галерије Матице српске Ксенија Плећаш и Мирослава Жарков и стручни сарадници за ликовно ПУ „Радосно детињство“ Јелена Тишма, Викториа Чикош, Душан Басара, Драган Јајић и Бојан Станков
 
Радно време дворца Еђшег за време трајања изложбе:
понедељак – петак од 10.00 до 18.00 сати
субота 10.00 до 14.00 сати

Овде можете преузети документацију за упис.

Упис - документација

Ја бих волео и желео да престане рат, да нема сирене, да могу да идем у школу,

Велико срце

Јавне набавке

Преузмите документацију за јавне набавке. Конкурсна документација...

Јавне набавке

Ликовна радионица

Инструктивни рад са васпитачима у Радионици на неговању визуелног мишљења реализује се и кроз личну праксу самих васпитача

Ликовна радионица

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...
savetovaliste

Саветовалиште за породицу

Жеља нам је да Вам пружимо могућност да са нама поделите бриге родитељства

Опширније...
kalimero saobracaj

Саобраћај

Учешће деце у активности

Албум...

Пријава

Палчица - Сликовница Предшколске установе Радосно детињство на београдском сајму књига.

Сликовница Палчица