Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Ликовна радионица

osmbanner1

ИЗЛОЖБА "УМЕТНИЧКИ ВРЕМЕПЛОВ"

60 ГОДИНА ГАЛЕРИЈЕ МАТИЦЕ СРПСКЕ
НА ТРГУ ГАЛЕРИЈА ►►► КА НОВОМ ТРГУ ГАЛЕРИЈА
1. јун 2018. године од 18.30 до 22.00 сати

Поштовани васпитачи,

Галерија Матице српске прославља мали јубилеј – 60 година Галерије Матице српске у згради на Тргу галерија. Тим поводом биће приређен богат програм 1. јуна од 18.30 до 22.00 сата, којим желимо да укажемо на Трг галерија као важну културну тачку града и на значај Галерије која је на Тргу отворена за јавност 1. јуна 1958. године. Својом отвреношћу према свим узарастима и категоријама посетилаца, Галерија Матице српске на Тргу већ 60 година чини да култура и уметност постану део свакодневног живота свих Новосађана.
Програм ће започети oпером за децу Прича дуга о четири друга на Тргу галерија у 18.30 сати, потом наступа хор „Звончићи”, а онда следи отварање изложби – изложбе дечјих радова Уметнички времеплов, изложбе ученика Средње школе за дизајн „Богдан Шупут” Од копије до оригинала и изложбе студената Департмана за архитектуру и урбанизам Нови Трг галерија. Симболично у 20.21 сат биће свечано откривене скулптуре из колекција Галерије Матице српске, Спомен-збирке Павла Бељанског и Ликовне галерије Поклон-збирке Рајка Мамузића које ће бити ове године изливене у бронзи и постављене као прве скулптуре у будућем Парку скулптура на Тргу галерија. Током вечери сви посетиоци ће моћи да уживају у изложбама, концерту састава Jazz Combinat као и да се освеже воћним коктелима и лимунадом.
Изложба дечјих радова Уметнички времеплов је настала као резултат успешне сарадње Предшколске установе „Радосно детињство“ и Галерије на реализацији едукативног програма за децу Уметнички времеплов. Личности и догађаји на уметничким делима Галерије Матице српске. У периоду од октобра 2016. до маја 2018. године у едукативном програму учествовало је преко 1000 деце из ПУ „Радосно детињство” који су посматрали уметничка дела у сталној поставци Галерије и са кустосима разговарали о приказаним личностима и догађајима. Уз помоћ маште, путовали су „временском машином” у прошлост и сусрели се са херојима и хероинама наше историје. Идеја едукативног програма била је да се уз одговарајуће усмеравање дечје пажње на одређене људске врлине дође до сазнања о дечјим узорима и моделима понашања. Кроз игру улога деца су „откривала” свој карактер у одређеним друштвеним ситуацијама, а потом су кроз ликовни рад дали слику о себи, а самим тим и слику света у коме живе.


Срдачан поздрав,
Тим Галерије Матице српске

Plakat izlozba Umetnicki vremeplov MediumPozivnica za otvaranje izlozbe Umetnicki vremeplov Medium

Овде можете преузети документацију за упис.

Упис - документација

Ја бих волео и желео да престане рат, да нема сирене, да могу да идем у школу,

Велико срце

Јавне набавке

Преузмите документацију за јавне набавке. Конкурсна документација...

Јавне набавке

Ликовна радионица

Инструктивни рад са васпитачима у Радионици на неговању визуелног мишљења реализује се и кроз личну праксу самих васпитача

Ликовна радионица

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...
savetovaliste

Саветовалиште за породицу

Жеља нам је да Вам пружимо могућност да са нама поделите бриге родитељства

Опширније...
kalimero saobracaj

Саобраћај

Учешће деце у активности

Албум...

Пријава

Палчица - Сликовница Предшколске установе Радосно детињство на београдском сајму књига.

Сликовница Палчица