Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Ликовна радионица

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Отворена је изложба "МОЈ ГРАД 2019"

ОТВОРЕНА ЈЕ ИЗЛОЖБА
ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „РАДОСНО ДЕТИЊСТВО“ НОВИ САД


„МОЈ ГРАД  2019.“  

ПОЗДРАВ ИЗ МОГ ГРАДА – ЦРТАМ ТИ ПИСМО

30. МАЈ 2019. год.  19:00 САТИ,
 МУЗЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА, ПЕТРОВАРАДИНСКА ТВРЂАВА

На конкурс је пристигло преко 2000 радова из 40 вртића, 32 основне школе, 2 средње школе и 8 ликовних радиомица из Новог Сада и Србије.

Стручни жири је за иложбу одабрао 350 радова и доделио 17 равноправних награда за децу и 6 награда васпитачима за најуспешнију колекцију.


ИЗЛОЖБУ СУ ОТВОРИЛИ:

Оља Магловски, заменик директора Музеја града
Сандра Кампел, педагог, стручни сарадник,  ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад
Марта Киш Бутерер, просветни савет. За ликовну културу
Зорица Шијак, начелник градске управе за културу

Дечији хор „Колибрићи“, Милена Врховац, ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад
Нумере: „Нови Сад“ Милорад Бата Нонин „Бубамарац“ Арсен Дедић, „И ти си мој хит“  Група 7 7 7    „Мали слонови“ Бајага и инструктор

Додела захвалнице Музеју града награда деци и васпитачима
Сандра Кампел, педагог, стручни сарадник,  ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад
Оља Магловски, заменик директора Музеја града

Програм је водила Зорица Вујатов, васпитач   ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад

1. Zoriva Vujatov2. Olja Maglovski direrektor Muzeja3. Sandra Kampel pedagog PU4. Zorica Šijak načelnik uprave za kulturu5. Milena Vrhovac hor Kolibrići6. otvaranje6 otvaranje7. dodela zahvalnice Muzeju grada8. dodela nagrada deci9. dodela nagrada deci10. dodela nagrada deci11. dodela nafrada vaspitačima12. dodela nagrada vaspitačima13. izložba14. izložba15. izložba

 

6 СМОТРА ЛИКОВНОГ СТВАРАЛАШТВА
ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ И ШКОЛСКОГ УЗРАСТА
НОВИ САД 2019.


ИЗЛОЖБА

 „МОЈ ГРАД  2019.“  ПОЗДРАВ ИЗ МОГ ГРАДА – ЦРТАМ ТИ ПИСМО

Предшколска установа „Радосно детињство“ Нови Сад и  Музеј града Новог Сада


СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ И ДОДЕЛА НАГРАДА,
ЧЕТВРТАК , 30.МАЈ 2019.год  19:00 САТИ,  МУЗЕЈ ГРАДА НОВОГ САДА,
 ПЕТРОВАРАДИНСКА ТВРЂАВА

Предшколска установа „Радосно детињство“ шесту годину за редом организује Ликовни конкурс МОЈ ГРАД са занимљивим темама и ликовно естетским садржајима. Наша установа у сарадњи са Музејом града Новог Сада, обележава годишње  јубилеје Града, низом  васпитно образовних активности и изложбом за децу предшколског и школског узраста.
Кустоси, ликовни педагози и васпитачи су у периоду од марта до маја 2019. године на различитим локацијама у граду, организовали едукативне и ликовне радионице за децу, упознајући их на занимљив начин са историјом, културом и личностима значајним за наш град. За децу из наше Установе посебно су били интересантни: обилазак ужег језгра града, посета Галерији стране уметности, Дунавска 29. обилазак музеја на тврђави укључујући сталну поставку, Велики ратни бунар, поставку ратне опреме и подземне одбрамбене лагуне.
У едукативним програмима и ликовним радионицама које су реализовали кустоси Музеја града, васпитачи и стручни сарадници за ликовно из ПУ учествовало је преко 1000 деце из 30 вртића и 40 в-о група из наше предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад.

Значајна новина манифестације „Мој град 2019.“ је да смо ове године проширили ликовни конкурс и на градове и места из Србије као пилот програм изложбама и манифестацијама које ћемо реализовати током  2020. и 2021 године. Идуће године 2020. године планирамо да у програм и ликовни конкурс укључимо и предшколске установе из земаља окружења са жељом да 2021. године на нашу манифестацију и ликовни конкурс „Мој град 2021. - Нови Сад Европска престоница културе.“ позовемо децу из Европе и свих  градова - Европских престоница културе.

На конкурс је пристигло преко 2000 радова из 40 вртића, 32 основне школе, 2 средње школе и 8 ликовних радиомица из Новог Сада и Србије
Радове за жири припремили стручни сарадници за ликовно ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад : Бојан Станков, Викториа Чикош, Јелена Тишма и Драган Јајић-
Стручни жири у саставу: Ева Феди, директор Центра за ликовно васпитање, Нови Сад; Марта Бутерер Киш, наставник ликовне културе, спољни педагошки саветник; Љубица Танкосић, ликовни педагог; Данијела Ковачевић, струковни васпитач; за иложбу је одабрао 350 радова и доделио 17 равноправних награда за децу и 6 награда васпитачима за најуспешније колекције
/ 10 - вртићи, 4 - основне школе, 1 - средње школе и 3 - ликовне радионице /

Деца су нас и овај пут одушевила и изненадила оригиналним радовима пуним свежине и животне радости, са темама значајних за њихово искуство, жеље и интересовања.
Места које воле моја кућа, улица, двориште, вртић, школа, паркови, ...
Како проводе време у свом граду: са родитељима, баком и деком,  другарима ...
Како се забављају: игралишта, концерти, манифестације, изложбе...
Ко живи у мом граду: значајне личности / сликари, песници ... / људи које ја познајем ...
Како је настао мој град / људи и обичаји; аритектура града, музеји. галерије, тргови, споменици ...

Посебно се издвајају пристигли радови из различитих места и градова у којима деца живе, у форми већ давно заборављених разгледница, са писаном поруком и записима дечијих исказа.

Захваљујемо се учесницима програма и честитамо награђеној деци и васпитачима.

Тим стручних сарадника за ликовно
ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад
Драган Јајић

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава