Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Саветовалиште за породицу

osmbanner1

Индивидуални рад или рад са оба родитеља

Индивидуални рад или рад са оба родитеља кроз следеће облике саветовања:

 

 • Породично саветовање (рад са оба родитеља)
  Специфичан облик саветовања који подразумева рад са породичном групом, најчешће са оба родитеља. Реализује се у зависности од специфичности проблема, који се дефинише терапијским уговором, са родитељима кроз 3-10 сусрета, у терминима који највише одговарају учесницима. Рад је базиран на принципима системског породичног приступа.
 • Психолошко саветовање
  Подразумева индивидуални рад са родитељима по питањима савременог родитељства. По потреби, реализује се и индивидуални рад са дететом, као и рад са дететом и родитељем/родитељима заједно. У раду се, поред едукативног (инструктивног) и корективног приступа, примењују и принципи психолошког саветовања.
 • Педагошко саветовање
  Као и предходни облици саветовања, педагошко саветовање има за циљ јачање васпитне компетенције родитеља. Родитељима се пружа могућност да се информишу, разреше евентуалне дилеме када је у питању васпитање детета, подигну ниво самопоуздања у родитељској улози и сл.
 • Саветовање из области социјалног рада
  Представља специфични облик индивидуалног рада са родитељима који се базира на принципима психосоцијалног приступа у социјалном раду. Фокус рада је на појединцу и породици под социјалним ризиком. Низом превентивних интервентних активности јача се самоактивитет појединца и породице ради квалитетнијег психичког и социјалног функционисања и боље трансакције са социјалним окружењем.
 • Саветовање из области превентивно-здравствене заштите
  Подразумева индивидуални рад са родитељима, едукативног је карактера и у вези је са исхраном, најчешћим повредама код деце, случајевима где је члан породице оболео од хроничних болести и сл. Овај тип саветовања родитеља базиран је на поштовању принципа превентивно задравствене заштите.
 • Саветовање родитеља деце са тешкоћама у развоју
  Подразумева рад са породицама које имају децу са тешкоћама у развоју. Нагласак у раду представља јачање породичних ресурса и повећање васпитне компетенције родитеља ове популације.

Овде можете преузети документацију за упис.

Упис - документација

Ја бих волео и желео да престане рат, да нема сирене, да могу да идем у школу,

Велико срце

Јавне набавке

Преузмите документацију за јавне набавке. Конкурсна документација...

Јавне набавке

Ликовна радионица

Инструктивни рад са васпитачима у Радионици на неговању визуелног мишљења реализује се и кроз личну праксу самих васпитача

Ликовна радионица

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...
savetovaliste

Саветовалиште за породицу

Жеља нам је да Вам пружимо могућност да са нама поделите бриге родитељства

Опширније...
kalimero saobracaj

Саобраћај

Учешће деце у активности

Албум...

Пријава

Палчица - Сликовница Предшколске установе Радосно детињство на београдском сајму књига.

Сликовница Палчица