Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Николе Тесле 4 - Панда

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Деца из вртића "Панда" у дворцу Еђшег

Понедељак,23.01.2017.године

У дворцу Еђшег изложбу дечијих ликовних радова „Одрастање уз уметност“ посетила су деца и васпитачи из вртића „Панда“. Галерија Матице српске и Предшколска установа „Радосно детињство“ организовали су изложбу поводом малог јубилеја – десет година сарадње на едукативним програмима за децу.


Изложба је свечано отворена  у четвртак, 19. јануара а трајаће до 03. фебруара.
Изложба је едукативног карактера а током трајања изложбе у простору дворца Еђшег реализјуе се и актуелни едукативни програм за васпитаче и децу Уметнички времеплов.

Мирослава Жарков, кустос галерије Матице српске, је на занимљив и приступачан начин упознала децу из вртића „ Панда ” о значајним догађајима и историјским личностима са репродукција уметничких дела из Галерије Матице српске. Уз помоћ маште путујући „Временском машином”, кроз игру и забаву, деца су научила како се рачуна време, шта је историја, ко су важне личности и које су то људске особине красиле јунаке, краљеве, даме, сликаре и сликарке, песнике, али и „обичне” људе. Идеја је да се уз одговарајуће усмеравање дечје пажње на одређене људске врлине дође до сазнања о узорима и моделима понашања и могућности да у машти деца замене улоге и постану неко други. На крају деца су из „ Временске капсуле ”, извлачила занимљиве поруке и питања која су им оставиле личности са слика из прошлих времена.
У креативној радионици „Очи отвори, слику створи“ уз питања и загонетке, посматрајући изложене дечије радове, деца су имала прилику да откривају интересентне детаље и мотиве приказане на маштовитим цртежима и сликама својих вршњака.

Након разговора са кустосом деца су инспирисана уметничким делима и дечијим радовима цртала и сликала свој доживљај са овог чудесног путовања.

Изложбу су посетили деца и васпитачи из вртића „Панда“
Средња васпитно-образована група, васпитачи: Снежана Тот Дражић и Владана Глушац
Најстарија васпитно-образована група, васпитачи: Весна Џакула и Маја Леђанац

Драган Јајић, Ликовни педагог

IMG 1199 MediumIMG 1200 MediumIMG 1203 MediumIMG 1207 MediumIMG 1208 MediumIMG 1211 MediumIMG 1212 MediumIMG 1214 MediumIMG 1223 MediumIMG 1226 MediumIMG 1229 Medium

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава