Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Футог IV, Вој. Мишића бб - Биберче

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Пикник у Новим Бановцима

Стручна посета је планирана и реализована на иницијативу стручних сарадника педагога Љ.Поповић из ПУ “Радосно детињство” Нови Сад и педагог- психолога С.Дивљан из ПУ “Радост” Нови Бановци, са циљем стручних размена између вртића који се налазе у различитим ПУ/локалним срединама.

Стручне посете су реализоване током целе године, њихов циљ је био хоризонтално учење, а предмет ове посете је био хоризонтално учење деце из различитих ПУ/ЛС кроз игру и дружење.
    Стручна посета је уприличена у оквиру Дана Установе ПУ “Радост” из Нових Бановаца, који су обележавани током целе недеље, а деца су била у посети током  организованог “Пикника у вртићу”.
    Деца су “на пикник” понела своју омиљену играчку, грицкалице и поклон честитку другарима из Нових Бановаца. Током “Пикника” кроз игру и дружење деца су се међусобно упознала и провела диван дан кроз игру и дружење на отвореном простору у дворишту својих нових другара. Након боравка на отвореном, деци је послужен ручак, а након тога су отишли у радне собе код својих нових другара да се упознају са њиховим простором за игру, учење и развој, и њиховим играчкама. Деца из “Биберчета” су се брзо уклопила у нови простор, нове другаре, уручили су им честитке и од њих добили цртеже да понесу за успомену на лепо дружење. На крају су их позвали да им узврате посету током летњег распуста.
    У ову посету деца су ишла брзим возом од Новог Сада до Старе Пазове. Воз је био изузетно искуство за сву децу па и одрасле, јер у савременим условима живота воз није уобичајено средство превоза. Деца су се овом приликом упознала и са новим занимањима: машиновођа, кондуктер, отпремник возова. У Старој Пазови нас је сачекала директорица ПУ “Радост из Нових Бановаца Б.Бањеглав Клаћик, са аутобусом који је у сарадњи са градоначелником Старе Пазове обезбедила гратис, а који нас је превезао до вртића у Новим Бановцима. Током путовања, поред комфора у возу, организација је била изузетна и сви су нас веома уважили као значајне путнике. На железничкој станици у Новом Саду су нас дочекали родитељи, и деца су отишла својим кућама препуна дивних утисака и нових искустава.
    Циљеви:
1.    Подстицање хоризонталног учења и размена кроз игру и дружење између деце у различитим вртићима/ПУ/ЛС.
2.    Упознавање деце са уређењем средине за учење и развој деце у другом вртићу.
3.    Проширивање искустава деце кроз упознавање са саобраћајним средством возом и путовање истим.
4.    Добијање повратних информација из угла деце о уређеном простору, организованим активностима; анализа, дискусија и размена идеја о могућностима даљег унапређења квалитета В-О рада и примена идеја у свом вртићу - консултовање са децом.
Учесници:
У посети је било 32-оје деце припремне групе васпитача Г.Секулић и З.Трнинић, из вртића “Биберче” из Футога, а у пратњи су ишли и два родитеља, васпитачи М.Вигњевић, С.Ј.Јовановић и стручни сарадник педагог Љ.Поповић.
Домаћини у ПУ “Радост” Нови Бановци су били: директорка ПУ “Радост” Нови Бановци - Б.Бањеглав Клаћик, стручни сарадник логопед М.Растовић-Келовић, васпитачи и деца свих узрасних група.
    Посета је забележена камером. На крају је уприличено заједничко фотографисање и поздрав до наредног сусрета. Договорено је промовисање примера добре праксе хоризонталног учења путем званичних интернет страница обе установе.
Љ. Поповић, стручни сарадник педагог

DSCN1591 SmallDSCN1594 SmallDSCN1638 Small20160520 105255 SmallDSCN1647 SmallDSCN1666 SmallDSCN1672 SmallDSCN1675 SmallDSCN1697 SmallDSCN1713 SmallDSCN1715 SmallDSCN1719 SmallDSCN1723 SmallFB IMG 1463995697289 2 Small

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава