Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

VIII Педагошка јединица

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Месец септембар у обнаниште је кренула млађа група Бомбонице.                             Прва недјеља је адаптација са родитељима ,деца упознају простор у ком ће да бораве и истражују шта све ту има. Деца истражују просторне целине(кухиње и дневног боравка. Разни изазови су били понуђени.Да би деца лакше прихватила нови простор родитељи су позвани да активно учествују у игри. Да би били препознати као група заједно смо израђивали симбол наше групе бомбоне .родитељи деца и ми.Направљене бомбоне стављали смо у корпе које су биле окачене на плафону. Радионица заједно са родитељима.   Да би деца имала нешто што ће их везати за родитеље док бораве у вртићу радили смо отискивање дланова (длан родитеља и детета на једном папиру). Деца и родитељи су уживали у заједничком раду. Када смо завршили адаптацију са родитељима наставили смо истраживање нашега вртића где све можемо да се играмо. Соба нам је интересантна за игру,али желели смо да видимо шта ту…
Данас смо обележили школску славу Свети Сава у вртићу „Весели вртић“ свечано и радно.  Гости су нам били колегинице и колеге из Установе, родитељи, представник Града Владимир Стојковић, начелница Градске управе за образовање Лидија Томаш и просветне саветнице Весна Радуловић и Соња Миладиновић из Школске управе.
четвртак, 09 јануар 2020 08:33

Пројектна прича "Брод"

Увек се постављало питање како доћи до теме и шта то интересује децу на млађем узрасту. Чега деца воле да се играју, шта истражују...? Како је пролазио месец септембар и наше упознацвање дошли смо на идеју да у собу унесемо велике картонске кутије. Шта те кутије могу да престављају деци и коју ће намену имати у нашој соби нисмо знали. Када смо донели кутије у соби је завладала радост и смех и започела је наша игра са кутијама. Први дан кутије су биле аутомобилуи, роботи, кућица али највише су биле бродови. Полако смо упловили у наше пустоловине разним морима. Обавестили смо родитеље шта кутије престављају деци и позвали их да се прикључе у нашој игри и истраживању.Девојчица Л.Р.често је била инцијатор за путовање бродом до Мељина где се сунчала, купала, играла у песку и одлазила са својим родитељима на ручак у ресторан.   Окупили смо се и започели разговор од…
понедељак, 16 децембар 2019 11:26

Прослава пројекта "Спорт"

Деца старијег узраста из вртића "Мрвица" са васпитачима Славицом Достанић и Стеваном Јордановски, успешно су прославила пројекат на тему "Спорт". Све време пројекта група је имала подршку родитеља тако да су у завршници и они присуствовали уз спортско-такмичарске игре. Било је посећено и весело.
понедељак, 02 децембар 2019 12:57

Гости у вртићу

Деца најстарије групе "Лептирићи" из вртића "Мрвица" са васпитачицама Биљаном Божић и Драганом Кулачанин угостили су екипу емисије "Хајде са мном у обданиште" РТВ, 05.11.2019. године; у емисији су деца разговарала о значају здраве исхране.
понедељак, 02 децембар 2019 11:36

Прослава пројекта "Како освојити пехар"

Деца средње групе "Врапчићи" из вртића "Мрвица", са васпитачицама Љубицом Пантелић и Катарином Боснић-Марковић, успешно су прославила свој први пројекат "Како освојити пехар" на "Dance Fest", 16.11.2019.године уз присуство и подршку родитеља.
Страна 1 од 9
manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава