Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Сарадња у локалној средини

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Градимо кућу од земунице до солитера

Градимо кућу-од земунице до солитера

Реализација програма Музеја Војводине у сарадњи са ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад

Овај пројекат има за циљ развијање и ширење музејске културе код деце старијег и најстаријег узраста,подстицање осећаја одговорности према културној и природној баштини, богаћење речника и развијање маште путем специфичне књижевне врсте – бајки.

У оквиру пројекта деца посећују Музеј и сазнају шта је музеј, ко у њему ради, шта може бити музејски предмет.., затим обилазе сталну поставку Музеја Војводине која се односи на развој културе становања, изградње објеката за живот и боравак у затвореном простору од земунице до традиционалне војвођанске куће која се налази у поставци музеја. Ова тема ће битизаокружена и приближена деци предшколског узраста и кроз интерактивно извођење приче о „Три прасета“ у којој се помињу куће направљене од различитих материјала.

По завршеној посети Музеју деца ће у вртићима уз помоћ васпитача и стручних сарадника за ликовно реализовати различителиковне задатке који ће бити изложени у простору Музеја, јуна месеца, као амбијентална целина у атријуму или на травњаку између два објекта: Музеја Војводине и Савремене галерије.

Реализација пројекта почела је 30.септембра 2015.године састанком са васпитачима у простору Музеја Војводине и упознавањем са програмом , а од 13.октобра деца и васпитачи издеветнаест вртића, по одређеном распореду, одлазе у Музеј Војводине и активно учествују у програму.

Координатор пројекта у Музеју Војводине Владимира Станисављевић кустос-педагог.

Координатори пројекта у ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад Викториа Чикош и Јелена Тишма, стручни сарадници за ликовно.

1 edukacija vaspitača3 dečiji muzej57 razvoj kulture stanovanja10 bajka o tri praseta

Више из ове категорије « Осети уметност Машкарада »
manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава