Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Стари сајт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Сарадња у локалној средини

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 439;  +381 21 527 547

 

 

Свечано отварање изложбе "Одрастање уз уметност"

 Plakat Odrastanje uz umetnost Medium


Изложба
ОДРАСТАЊЕ УЗ УМЕТНОСТ
Десет година сарадње Галерије Матице српске и Предшколске установе
„Радосно детињство“ на едукативним програмима за децу
19. јануар – 3. фебруар 2017. године
Дворац Еђшег, Антона Чехова 4, Нови Сад

 

Драги васпитачи, родитељи и децо,

Позивамо Вас у четвртак, 19. јануара 2017. године у 18.00 сати у дворац Еђшег на свечано отворање изложба Одрастање уз уметност коју Галерија Матице српске и Предшколска установа „Радосно детињство“ организују поводом малог јубилеја – десет година сарадње на едукативним програмима за децу.
На отварању изложбе ће говорити представници Галерије Матице српске, Предшколске установе као и Града Новог Сада, а потом ће наступити дечји хор „Калимеро“. Након отварања биће организована креативна радионица Очи отвори, слику створи на којој ће деца имати прилику да посматрајући изложене дечје радове откривају занимљиве детаље и користе их као инспирацију за свој ликовни рад.  

Десетогодишњицу сарадње ПУ „Радосно детињство“ и Галерије Матице српске и дружења са малишанима из новосадских вртића прослављамо ретроспективном изложбом дечјих радова насталих на едукативним програмима у Галерији и Предшколској установи. Током десет година, у осам едукативних програма, преко четрдесет хиљада малишана се упознало са националном уметношћу и створило многобројне ликовне радове као одразе њиховог доживљаја Галерије и њене колекције. Избор дечјих радова је изложен тематски и хронолошки уз описе програма у оквиру којих су настајали, са музејског и ликовног аспекта, као и видео приказом дружења у Галерији. Изложбу прати и публикација са приказом и анализом свих реализованих едукативних програма, искуствима и занимљивостима кустоса, ликовних педагога, педагога, васпитача и деце који су учествовали у програмима, као и репродукцијама дечјих радова.
    
Током трајања изложбе у простору дворца Еђшег биће организован актуелни едукативни програм за васпитаче и децу Уметнички времеплов. Личности и догађаји на уметничким делима Галерије Матице српске на којем ће малишани моћи да се упознају са значајним херојима и хероинама наше прошлости путем уметничких дела Галерије Матице српске. Кроз програм их воде кустоси Галерије Матице српске Ксенија Плећаш и Мирослава Жарков и стручни сарадници за ликовно ПУ „Радосно детињство“ Јелена Тишма, Викториа Чикош, Душан Басара, Драган Јајић и Бојан Станков
 
Радно време дворца Еђшег за време трајања изложбе:
понедељак – петак од 10.00 до 18.00 сати
субота 10.00 до 14.00 сати

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава