Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Сарадња у локалној средини

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 438, Факс: +381 21 527 547

 

 

Почетак едукативног програма за децу "У СУСРЕТ РОЂЕНДАНУ"

У четвртак, 5. новембра 2020. године, започела је релизација програма "У сусрет рођендану" у сарадњи Спомен-збирке Павла Бељанског и Предшколске установе „Радосно детињство“ Нови Сад.

Новом темом у оквиру циклуса едукативних програма за децу предшколског и школског узраста, Спомен-збирка и Предшколска установана овај начин потврђују наставак вишегодишње успешне сарадње, што је озваничено и потписивањем Уговора о сарадњи.
Сарадња две установе траје од 2007. године од када је реализован читав низ пројеката намењених полазницима предшколског програма ПУ „Радосно детињство“. Захваљујући томе, креативне радионице Спомен-збирке бележе већу посећеност од стране најмлађих посетилаца и њихових родитеља што је овој музејској установи, која негује будуће љубитеље уметности, на првом месту.
У име две институције разговарале су Светлана Драгутиновић, стручни сарадник и психолог ПУ, као и мр Милана Квас, управница Спомен-збирке и Милица Орловић Чобанов, виши кустос и руководилац пројекта, чиме је започела овогодишња етапа Дечје радионице "У сусрет рођендану". Догаћају су присуствовали и Драган Јајић и Викториа Чикош, стручни сарадници за ликовну културу ПУ.

Усклађена с програмом Предшколске установе „Радосно детињство“ под називом „Нове основе“, током новембра радионица ће пружити деци могућност да кроз тему даривања и прославе рођендана учествују у припремама за обележавање 60 година од отварања Спомен-збирке за јавност 2021. године. У складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом, програм ће бити прилагођен према прописаним мерама, уз организовање online радионица.

Уговор о сарадњи потписале су мр Милана Квас, управница Спомен-збирке Павла Бељанског и Маријана Попов, директорка ПУ „Радосно детињство“ НовиСад.

123

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава