Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Стари сајт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Сарадња у локалној средини

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 439;  +381 21 527 547

 

 

Мирис мога хлеба

Почела је реализација пројекта који је организовао Музеј Војводине у сарадњи са ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад, намењен деци најстаријег узраста, васпитачима и стручним сарадницима.

Пројекат има за циљ развијање и ширење музејске културе, свести и осећаја одговорности и љубави према културној баштини и народној традицији, богаћење сазнања из области  народне традиције, развијање маште, као и  креативног уметничког  изражавања.
У оквиру пројекта, деца посећују Музеј и сазнају шта је музеј, ко у њему ради, шта све може бити музејски предмет. Потом интерактивно обилазе етнолошки део сталне поставке Музеја Војводине, који се односи на обраду земљишта и узгој житарица, као и на традиционалан начин припреме хлеба; уз перформанс сетве, жетве, млевења жита и мешња хлебног теста. Поред упознавања традиционалних алатки за мешење хлеба деца упознају и симболику хлеба у нематеријалној културној баштини, уметности, библији. Ова тема је заокружена и приближена деци предшколског узраста и кроз практичан, креативан рад у радионици Музеја.
По завршеној посети Музеју деца ће у вртићима уз помоћ васпитача и стручних сарадника за ликовно реализовати различите задатке, израда новогодишње декорације (хлебчићи, переце, срца,звончићи) израда излога пекаре, декорација посуђа: оклагије, сита, варјаче...
Планирано је да дечији радови буду изложени у простору Музеја, децембра месеца 2016. године као декорација амбијента, односно Божићне трпезе.
Аутор пројекта у Музеју Војводине Владимира Станисављевић, музејски саветник - педагог.
Коаутори и координатори пројекта у ПУ „Радосно детињство“ Нови Сад, Јелена Тишма и Викториа Чикош, стручни сарадници за ликовно.

IMG 5915 MediumIMG 5920 MediumIMG 5924 MediumIMG 5929 MediumIMG 5930 MediumIMG 5935 MediumIMG 5949 MediumIMG 5959 MediumIMG 5966 MediumIMG 5968 Medium

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава