Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Стари сајт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Стручно усавршавање

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 439;  +381 21 527 547

 

 

Семинар "Успешна комуникација са децом

Семинар "Успешна комуникација са децом - услов за развој пожељног понашања детета" (кат. бр. 567, К3) је реализован10. и 11. jануара 2015. године у вртићу "Чуперак". Семинар је похађало 30 учесника  (27 мед. сестара - васпитача и 3 стручна сарадника).
Аутори и реализатори семинара су Татјана Огризовић-Малешевић, стручни сардник педагог – мастер и Мирослава Виславски, стручни сарадник психолог.

 2015 strucno usavrsavanje komunikacija 1

 

Општи циљеви семинара су:
Повећање васпитачеве компетентности и партиципација васпитача, као и сарадња на релацији васпитач дете у циљу развоја пожељног понашања детета, развој самопоштовања, подстицање самодисциплине кроз успешну комуникацију васпитача са децом.
Специфични циљеви семинара су:
Упознавање са основним обележјима психосоцијалног развоја детета, оснаживање властитог осећаја компетентности, што омогућава да буду ефикаснији на подручјима битним за испуњавање улоге васпитача. Боље разумевање себе, својих способности и својих ставова којима се руководимо (освешћивање). Упознавање са развојним тешкоћама и превазилажење проблема кроз комуникацију. Проширење постојећих знања, спознаје себе као васпитача, побољшање комуникације и односа према деци.

manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава