Почетна

О Установи

Боравак у вртићима

Вртићи

Вртићи

Службе

Јавне набавке

Активности

Контакт

Стари сајт

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

ОБАВЕШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

Павла Симића 9, 2100 Нови Сад, ел. пошта: predskolska.novisad@gmail.com

Телефон: +381 21 420 439;  +381 21 527 547

 

 

Super User

Super User

Деца из II ПЈ имала су разноврсне активности. Тако су Веверице и Меде причале о саобраћајним знацима и да се увек морају поштовати. У Сигридругу су трагали за "шареним бојама које ветар носи, милује по лицу и по коси..." Другаре из Чаробног брега, Видовданског звончића и Ласте (Ченеј)  у заједничкој игри посетила је ТВ екипа, а они су показали шта све могу да раде у дворишту. У Бубамари су се дружили, играли и такмичили  са родитељима, а неки су обилизили и истраживали своју околину (посета ветеринарској станици и салону за негу животиња). Другари из Звончића у Каћу посетили су мале другаре из јаслица и подсетили се шта су радили у јаслама. Малишани из Меде причали су о води, а старији другари прошетали су до нашег Дунава. У Вилењаку су организовали олимпијске игре, играли тенис, одбојку, кошарку, трчали, скакали у даљ... 

БУБАМАРА сл.1 censoredБУБАМАРА сл.2 censoredВЕВЕРИЦА   ВИСАРИОНОВА  сл. 2ВЕВЕРИЦА   ВИСАРИОНОВА  сл. 3ВИЛЕЊАК сл. 4 censoredВИЛЕЊАК сл.7 censoredЗВОНЧИЋ   КАЋ сл. 3 censoredЗВОНЧИЋ   КАЋ сл. 5 censoredМЕДА сл.1 censoredМЕДА сл. 2 censoredСИГРИДРУГ   АЛМАШКА сл. 2 censoredСИГРИДРУГ   АЛМАШКА сл. 5 censoredЧАРОБНИ БРЕГ, ЛАСТА, ВИДОВДАНСКИ ЗВОНЧИЋ сл. 7 censoredЧАРОБНИ БРЕГ, ЛАСТА, ВИДОВДАНСКИ ЗВОНЧИЋ сл. 20 censored

 

РАДНО ВРЕМЕ ШАЛТЕР САЛЕ ЈЕ ОД 8-14 ЧАСОВА.

недеља, 27 јун 2021 22:14

OБAВEШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ

OBAVESTENJE ZA RODITELJE

недеља, 27 јун 2021 22:14

OБAВEШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

OBAVESTENJE ZA RODITELJE

недеља, 27 јун 2021 22:14

OБAВEШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

OBAVESTENJE ZA RODITELJE

недеља, 27 јун 2021 22:14

OБAВEШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

OBAVESTENJE ZA RODITELJE

недеља, 27 јун 2021 22:14

OБAВEШТЕЊА ЗА РОДИТЕЉЕ

OBAVESTENJE ZA RODITELJE

Поштовани,

Како нам је некако пребрзо дошао и овогодишњи јун, уз осећај да се ближи крај вртићким данима наших предшколаца, осетили смо потребу да вам се обратимо. У нашој групи осећања су помешана. Радујемо се, наравно, што су нам деца зрела, спремна за школу, лепо васпитана и припремљена за нове изазове. Уз наду да ће нам будуће учитељице бити макар и 50% попут наших васпитачица (Александра Зорић Раичевић и Весна Милановић), што бисмо сматрали срећом (јер су у потпуности себе дале нашој деци, учествујући у њиховом одрастању и васпитању), ипак колективно тугујемо јер верујемо да је просто немогуће да сви добијемо тако дивне особе и тако квалитетне педагоге. Оне су заиста непоновљиве.

Од првог тренутка прилагођавања наишли смо на један изузетан однос, пријатељски и топао, а тако је остало до краја. Колико енергије су унеле да наша деца напредују а да при том, учећи много тога, буду срећна и насмејана, неизмерљиво је. У пројекту под називом „Дрво” научили су да га посаде заједно, да га чувају док расте, истраживали су, откривали и добијали идеје за рад. Не само да су научили да дрво има корен, стабло и лист, већ и називе десетине врста дрвета (препознајући их по листу), све кроз игру и уз велику радост. Посетили су Дворску башту у Ср. Карловцима, фабрику воде у Јаску (у организацији васпитачица), од лишћа и грана правили су мала уметничка дела. Та уметничка склоност била је упечатљива и препозната, па су у пројекту „Слика”, исказали многе своје таленте. Васпитачице су несебично њихове радове слале на конкурсе (на којима смо постигли одличне резултате). Замислите како реагују људи када им шестогодишња деца кажу да је Паја Јовановић насликао „Сеобу Срба” а Урош Предић „Надурену девојчицу”, да је Надежда Петровић, чију и улицу знају да пронађу, насликала „Пут за Ресник”, и бројне друге слике, које препознају и описују; или када причају о Ван Гогу и цртају његове сунцокрете, када маестрално насликају Светог Саву и добију прву награду за то. У пројекту „Књига” учествовали су у креирању прича у сликама, осмишљавала стихове за песме, правили књигу… То је тек мали део активности у које су деца била укључена свих ових година а има их још много, много, много… и неизмерно су вредне. У њих је уложен огроман труд и воља.

На тестирању за школу сва наша деца бриљирала су. Није ли мало необично да су сви оставили тако добар утисак – да много знају, да се дивно јаве кад уђу и изађу, да сарађују и поштују ауторитет, да се беспрекорно понашају? Није, када узмете у обзир да су им васпитачице биле Сашка и Весна. Уз њих добијате такву децу, без обзира на то из које породице долазе. На дечијим рођенданима увек смо имали сличне коментаре и похвале од запослених аниматора, а то је да нису видели тако компактну групу деце и родитеља, истичући како су фина, културна и сложна. На екскурзијама је било индентично, а обишли су Будимлију, Делиблатску пешчару, Зоо врт на Палићу, Бркин салаш и др. Све те екскурзије васпитачице су саме организовале на нашу велику радост и бескрајну захвалност. Слали смо децу као са најрођенијима без трунке сумње да ће им бити изузетно лепо и да су тамо потпуно безбедна.

Реалне и искрене, оне су у нашој деци виделе и несташлуке, које су на фин начин и добронамерно кориговале. Виделе су и доброту, коју су сачувале и неговале, као и таленте, које су подстицале. Сву децу су прихватале подједнако, све их подједнако воле и никада се ниједно дете није осетило мање важним или мање вредним. Оне су прави ауторитет нашој деци, јер свој посао раде с пуно ентузијазма, уносећи много добре енергије и љубави у све активности. Сваки проблем који је постојао решавали смо заједно (васпитачице и родитељи) и никада им није било тешко да нас саслушају, посаветују, помогну. Никада се наша деца нису осећала лоше са њима, никада се нису пожалила, а када би погрешила трудила су се да се понашају боље, схватајући њихове савете. Добронамерне савете памтиће и родитељи јер су нам заиста много значили. Разумели смо њихову помоћ и тако заједно створили велике мале добре људе.

Наша деца се друже, воле, блиска су, родитељи такође. Постали смо као једна велика породица. И то је заслуга наше драге Сашке, и наше драге Весне. Захваљујући њима богатији смо за стотине фотографија које су нам слале са излета и разних активности, богатији смо за нова дивна пријатељства јер су то подстицале. Васпитавале су их и училе са пуно љубави, а ту љубав сви су осетили и управо зато се трудили да дају свој максимум. На завршној приредби сва деца су сијала, окружена безусловном љубављу и међусобним уважавањем. Деца из овог вртића и ове групе излазе срећна, задовољна, образована, научена да је лепо поштовати и помагати старијима, да је друг веома важан и да му увек треба помоћи и чувати га, да је важно учити и знати, али и бити добра и поштена особа. И још много тога. Једина туга коју осећају је туга због растанка са васпитачицама и другарима. То колико су оне утицале на све нас, у најбољем могућем смислу, не може се исказати ни измерити. Тај утицај, верујемо, трајаће и даље, јер ћемо у дечијим речима, ставовима и понашању, у будућности, препознавати добар стил васпитања који су имали.

Не сматрамо да ви у „Радосном детињству” не знате какве сјајне колегинице имате. Наравно да знате јер нису само изузетни васпитачи већ и изузетне личности. Знате сигурно и то да су сва деца која су код њих била у групи, и која ће код њих бити убудуће, прави срећници. Сматрајући правим благословом што су баш оне биле васпитачи нашој деци и великом срећом што их имамо у својим животима, желели смо да вам пренесемо своје утиске као родитељи како би о њима остао неки писани траг.

Родитељи предшколске групе из вртића „Петар Пан” у Новом Саду

Поштовани родитељи, КОНКУРС за упис деце у ПУ "Радосно детињство" Нови Сад био је отворен од 26.4.-26.5.2021. године. Резултати конкурса за упис деце биће доступни САМО на нашем сајту 28.6.2021. године.

Родитељи који нису конкурисали у наведеном периоду, преко е управе, могу лично предати пријаву за упис детета са потребном документацијом, од 01.9.2021. године, у шалтер сали, у улици Павла Симића 9. 

Такође, родитељи који нису поднели захтеве за премештај, могу то учинити од 01.9.2021. године.

Служба социјалне заштите

У Вртићу "Гуливер" је 16.06.2021. од 14 сати до 17 сати био организован хуманитарни базар за Бошка који болује од СМА.

Хуманост - добродушност, узвишеност, човекољубивост, врлина о којој се у вртићима свакодневно разговара са децом.

Када неком помогнемо, осећамо се лепо и испуњено. Управо тако су се деца, родитељи, запослени, комшије и сви људи добре воље, осећали на базару који је био организован испред вртића "Гуливер". Удруженим снагама, прикупљала су се средства за малог Бошка, како би и он имао срећно и безбрижно детињство.

Акцији су се прикључили и вртићи "Венди", "Споменак", Бистричак" и "Звездан" као и СОШО Милан Петровић.

Деца и запослени су правили разне предмете: магнете, хранилице за птице, , обележиваче за књиге, торбе, декупаж,декоративне предмете... Од куће су донете разне играчке које су дониране за потребе базара.

У импровизованом фризерском салону, две мајке су девојчицама плеле плетенице.

 

Прикупљено је 200 000 динара

 

 

Хвала свима на доприносу

Базар су пропратиле ТВ Канал 9, РТВ и Н1.

 

Главни васпитач
Татјана Бузаревић
063/562 514

 

 

IMG 2134IMG 2145IMG 2157IMG 2158IMG 2159IMG 2160IMG 2161IMG 2162IMG 2163IMG 2164IMG 2165IMG 2166

Страна 1 од 20
manifestacije

Манифестације

Учешће деце на разним манифестацијама

Опширније...

Пријава