Izaberite stranicu

Drugari iz vrtića Veverica bivši predškolci, a sada školarci osvojili su nagradu „Kreativnog centra“ u drugoj kreativnoj radionici „PRIČAMO LEGO®  BAJKE“ za LEGO® bajku sa najviše kockica.

U toku maja i juna 2017. godine su drugari uz svoje vaspitačice Slavicu Cupać i Snežanu Bogdanović osmislili bajku, inspirisani pripemama za završnu predstavu „Kapetan Džon Piplfoks“ D. Radovića i mnogim drugim bajkama uz koje su odrastali. Kreirali su različite likove i osmislili radnju, zajedno su pravili scenografiju i danima se igrali u maštovitom svetu LEGO® kockica. Zatim su sve scene fotografisane i putem LEGO® Visualizer softvera obradjene i poslate na konkurs u formi stripa.
Ove godine je žiri Kreativnog centra dodelio 5 prvih nagrada od kojih je jedna vredna nagrada pripala upravo Vevercima.
13. 12. 2017. godine je uručena nagrada u vrtiću „Veverica“. Posetio nas je g. Dejan Begović, izvršni direktor „Kreativnog centra“ koji nam je poželeo još mnogo igre  LEGO® konstruktorima i još nagrada na budućim konkursima. Tada je snimljen i kratak prilog o učešću Veveraca u projektu LEGO® education kao i o igri i prenošenju saznanja i iskustava na sledeće generacije dece.
I deca i vaspitači su uživali u celom procesu izrade „Mornarske bajke“ – bajke sa najviše LEGO® kockica.